mandag den 30. august 2010

Brygning en Maple Syrup Indien Pale Ale

Jeg har været på noget af en brygning pause i et par måneder nu. Det var en travl sommer og efteråret fuld af masser af brygning og lækre hjemmelavede øl. Vinteren er over os og jeg er stadig nyder de lækre chokolade porter jeg lavede helt tilbage i juni sidste år. Åh de simplere tider, tat otte måneder siden. Anyway, øl viste sig fantastisk. Straight-up chokolade porter var rig, glat og lækker, med en røget, nøddeagtig chokolade smag, næsten som en mørk europæisk chokolade bar. Det parti jeg tør hoppede med min New York City vokset humle udviser en umiskendelig vaniljesmag.
I løbet af ferien jeg tog op i en beholder med Vermont ahornsirup. Jeg kunne ikke tænke på en bedre brug for det end at brygge en ahornsirup øl. Normalt for dyrt for selv mikro-brygger, ahornsirup er en fantastisk supplement til små partier af øl. Det tilføjer en kompleks ahorn tegn, der i modsætning til noget, du har smagt i en øl før. Så her er hvordan jeg lavede en 10 gallon parti brygge sidste weekend, hvoraf halvdelen vil få en dosis af ahornsirup.

For korn, jeg bruger omkring to pounds af krystal og en anden pund og halvdelen af carapilis. Ikke en klassisk bleg malt, men jeg ser ingen puristiske. Tjek denne dampende taske af korn! (Og her er en tip-brug knæet højt Strømpebenklæder for korn sække. De er billige og holdbare). Jeg er ikke en for måling (eller læse vejledningen), men jeg har tilføjet en god mængde maltekstrakt-om fire store skovler fuldt ud for den ti gallon batch. I min erfaring, rejser hver score vægtfylde 0,010 til 0,015, så fire bør komme rundt fra 1,040 til 1,050. Dette vil gøre en bryg med 4,2% til 5,5% ABV.
For humle, jeg brugte seks ounce of Northern Brewer kogende humle (tilsat i starten af øl) og seks oz Willamette humle (tilsat i slutningen af brygningen). Dette er en sund mængde humle, men vi brygning en IPA ret?
Efter en times kogning, og efter afkøling med min fordybelse chiller, adskilt jeg urten i to gæring spande.
Her er et billede af \ "Trub \", som er den hop faste stoffer, proteiner og andre junk at afregner til bunden af brygge kedel under brygningen. Alle hop godhed har allerede tilført i øl, så dump denne ting i kompost bin.
Brygning 10 gallon batch er en fantastisk måde at tjene masser af øl i kortere tid, men det betyder også, at du kan ende op med en masse af én slags øl. Tilføjelse frugt, krydderier, smagsstoffer og sukker til det øl er en fantastisk måde at gøre forskellige øl efter brygningen er afsluttet. Plus varme volatilizes mange smag og aroma-tilføjer smag efter brygning, eller selv efter gæring, er en fantastisk måde at tilføje dynamisk smag. Jeg kan godt lide at tilføje tilsætning af ethanol, efter gæringen, fordi smag tendens til at integrere den bedre, men hvis du vil have smag at skille sig ud (ligesom med frugt), derefter tilføje det efter gæringen. Flavorful pontification side, en spand med denne øl får ahornsirup og den anden ikke vil.
Spanden, der fik den sirup endte med en grovhed, 1,055 og den ene, der ikke kom ind på 1,046, så en kvart sirup tilsat en god mængde gæringsdygtigt sukker til øl.

Med hensyn til gær, har det været så længe siden jeg brygget senest al min flydende gær døde. Jeg gik endda så vidt som til at gøre en gær starteren og gær aldrig vågnede fra deres dvale. Heldigvis har jeg en back-up plan: tørret ale gær. Jeg hader at bruge generiske gær, men det virker i en knivspids.

Stay tuned for at se, hvordan denne øl udvikler!

Ingen kommentarer: