mandag den 25. oktober 2010

Valg-Gate

September 7, 2010

Og sagaen fortsætter. Kontoret af den offentlige revisor er \ "undersøge \" handlinger Attorney General og hans kontor i vært for en kampagne for Covenant kandidat Joseph Camacho. De Saipan Tribune rapporteret:
Buckingham og OAG vært Camacho kampagne indsamling afholdt på Gov Benigno R. Fitial 's private bopæl i Gualo Rai på 28 august.

"OPA har iværksat et undersøgelse af indholdet af klagerne. Lad dette brev tjene som en meddelelse og invitation til at reagere eller fremlægge oplysninger, herunder navnene på vidnerne du ønsker at have interviewet, "Pai fortalte Buckingham i en 3 september brev, var en kopi, som opnåede i går.

Pai gav Buckingham indtil September 10, 2010, at respond.How beder de ulovlige kontor for at give vidner en uvildig undersøgelse? Ville det ikke være mere fornuftigt for OPA til at interviewe hver for sig og hurtigt alle på kontoret? OPA er alvorligt spørger WHO AG ønsker interviewede?

Tribune udtalte:
Pai sagde klager vedrører strafferetlige overtrædelser af CNMI Valg Reform Act of 2000, og Commonwealth Etik Code Act of 1992.

"Konkret hver klagen anføres, at en part hostes af dig og OAG på vegne af Joseph N. Camacho, en kandidat til delegeret til USA Repræsentanternes Hus, i strid med både Valg og Etik Acts", Pai fortalte Buckingham.
US kongresmedlem Gregorio (Kilili) Sablan udsendt en erklæring om uretmæssig handlinger OAG:
"Integriteten af valget til delegeret til den amerikanske Kongres og retten til selvstyre kommer til udtryk i pagt er blevet truet af den tilsyneladende inddragelse af kontoret for Attorney General i partipolitiske aktiviteter til støtte for en kandidat ved valget.

"Den rapporterede recusal of Attorney General Buckingham alene og de rapporterede udvælgelse af guvernør Fitial af et andet medlem af kontoret for Attorney General for at overvåge valget er en utilstrækkelig og for tidlig reaktion.

"For det første har Kilili for Kongressen kampagne ikke set eller modtaget dokumentet fra rigsadvokaten eller guvernøren for den rapporterede recusal og udnævnelse af alternative råd. En e-mail til pressen, ikke udgør en officiel eller troværdig handling fra justitsminister eller guvernør.

"For det andet, det er ikke beslutning om rigsadvokaten eller guvernøren hvorvidt valget er blevet kompromitteret af deres indsats. Det er op til Commonwealth valgkommission, den offentlige revisor, føderale myndigheder, og andre til at gøre denne beslutning og at beslutte, hvad forpligtelser er hensigtsmæssige.

"For det tredje er de etiske overtrædelser, overtrædelser af lov og trussel for integriteten af valget ikke begrænset til Attorney General selv. Da Mr. Buckingham er rapporteret at have sagt: »de faktiske omstændigheder i sagen, hvis det kendes, vil fritage mig og Kontor Attorney General. Af Mr. Buckingham's egne udsagn, er det derfor hele kontoret, og alle der er beskæftiget hvis deltagelse i spørgsmålet.

"Fjerde, er de potentielle etiske overtrædelser, overtrædelser af lov og trussel mod selvstyre ikke begrænset til kontoret for Attorney General. The Covenant part kandidat har annonceret en række kampagne begivenheder sponsoreret af og potentielt, beskæftiger kontorer og offentlige midler kontrolleres af andre medlemmer af Fitial administration. De Kilili for Congress kampagne ikke har begrænset sin anmodning om oplysninger til kontoret for Attorney General, men bad om »al korrespondance ... at henvise eller på nogen måde at [Covenant part] kandidat [Joseph N.] Camacho. '

"Femte, indtil det tidspunkt, hvor Kilili for Kongressen kampagne Open Government Act anmodning er blevet besvaret, og de beviser der stammer fra denne anmodning er blevet fuldt evalueret af Kilili for Kongressen kampagne, er det for tidligt at gisne om omfanget af yderligere foranstaltninger eller enhver foranstaltning, vil være påkrævet.

"En ting er sikkert: Hvis vinderen af 2 november valget går til Kongressen med spørgsmål om hans legitime valg, vil det være yderst vanskeligt for den pågældende person for at finde accept af andre medlemmer af Kongressen eller for at opnå noget som helst til gavn for befolkningen i Nordmarianerne.

"Den Kilili for Kongressen kampagnen fortsat forpligtet til at træffe de foranstaltninger der er nødvendige for at sikre integriteten af valget og for at beskytte mulighed for befolkningen i Nordmarianerne til at udøve deres ret til selvstyre."

Ingen kommentarer: